torstai 13. lokakuuta 2011

Ti 11.10. Tiistain tunnelmat

Tiistain päivitys tulee nyt vähän myöhässä, sillä olin tekemässä kirjoittelemassa postausta, kun netti pätkäisi itsensä. Salkkarijaksokin jäi puoliväliin ja nyt addiktia ärsyttää sillä mullehetikaikkinyt. Tottakai Anvialla alkoi huoltotyöt juuri ennen päivityksen viimeistelyä... :-( Kuume on jälleen parin normipäivän jälkeen palannut ja hermot on taas tosi kireällä, ärsyttää kun ei uskalla ja viitsi lähteä salille.  Täytynee hetki seurailla ja sitten soitella taas uutta aikaa arvauskeskukseen, josko saisivat tällä kerralla jotain uutta selville... Tai sitten olen vain mystisesti sairas. Blogin ulkoasu saattaa vielä lähipäivien aikana muuttua ja hioutua ja siitä kannattaa antaa palautetta! (Kiitos Katrille ja Piialle, kun huomautitte valkoisen version tekstin vaikealukuisuudesta ja silmiinpistävyydestä. Homma toivottavasti korjattu.)


Tiistai oli kovin vauhdikas aamusta asti. Heräsin jo ennen kahdeksaa miehen noustessa valmistautumaan töihin. Sitten lähdin hirveällä kiireellä hakemaan ulkoa tuollaista hienoa mustavalkoista sisustus-taulua ja samasta ovesta putkahti yksi karvapallojeni kasvattajista sisälle. Saimme meidän riitapukarityttömme takaisin vanhan "saamelaisakan" kanssa. Rouvan kutsumanimi on osuvasti "Akka" ja kirjanimi "Máttáráhkká" johtaa juonteensa saamelaisesta jumalattaresta. Täytyy joku päivä kysyä mitä se vielä tarkemmin tarkoittaa! Pienellä googletuksella ymmärtäisin, että tämä Akka on "kodan asukkaiden auttaja ja vahti". Onneksi tyttösten totutus oli mennyt hyvin ja ainakin vielä ollaan sulassa sovussa ja ainakin nuorimman karvalapsen mieliala on kohentunut ja virkistynyt seuralaisen ansiosta, aikaisemmin vain nukkui kaiket päivää ja möllötti apaattisena. :-) Akan väri on nätti dtw (=dark tailed white), tosin häntä saisi olla hieman tummempi. Nätti vanhus silti ja tässä eläkekodissa se saa parhaat ja rakastetuimmat halit, pusut ja paijaukset, jok' ikinen päivä!



Iltapäivällä kävin noutamassa kaksi tavoitetoppia tuosta alamäen naapurista. Mahtumiseen on vielä pitkä matka, mutta onpa jotain mitä odottaa. Niissä oli vain niin hauskat kuvat, ettei voinut välttyä kiusaukselta (ja koska ostin ne online kirpparilta niin hintakaan ei ollut mikään päätä huimaava).


Viimeaikoina meikäläiseen on iskenyt kova "pesän rakentaja"-pistos ja olen yrittänyt kerätä ja sisustaa asuntoamme kaikella pienellä kivalla yksityiskohdalla. Tässä muutamia viimeaikojen hankintoja, nättejä tauluja. Rakastan näitä peikkotauluja, kaikki ovat käsin tehtyjä ohuille puukiekoille ja tällähetkellä niitä löytyykin meiltä kolmisen kappaletta. Ja varmasti jatkossa lisääkin mikäli löytyy yhtä lepposilla tarjouksilla kuin nämä kaksi viimeisintä. Sen jälkeen kun saimme työkaveriltani heidän vanhan punaisen kulmasohvansa ja kaksi sohvatuolia niin meikälisellä on ollut hirveä hinku ja mieltymys musta-valko-punaiseen sisustukseen... :-)

Päätettiin Piian kanssa viettää vähän laatuaikaa heittämällä aivot narikkaan leffaillan merkeissä. Varasimme Rion, animaation, jossa tarina kertoo eksoottisista linnuista keskittyen sinisen lemmikkipapukaijan elämään ja seikkailuun. Lintu sattuu olla viimeisin lajiaan ja koska kuvioon ilmestyy morsio-ehdokas alkaa hulvaton seikkailu... Aivan loistava piirretty ja suosittelen ehdottomasti kaikille, myös aikuisille! Nauroin useammassa kohtaa niin, että talo raikui ja mahaan sattui. Kuka kehtaa väittää, ettei lastenohjelmat/-leffat ole myös aikuisille? Ne on just niitä parhaita! Aivan loistavat hahmot, paljon piilovitsejä yms. Tämä päätyy varmasti leffahyllyyn vielä joku päivä. :-D

DAY 2 - Your least favorite song


Tähänkin voisin listata kymmeniä kappaleita ja bändejä, mutta yleisesti ottaen en pidä sellaisesta musiikista josta en saa selvää tai nauti. Älkää ymmärtäkö kuitenkaan väärin, sillä makuskaalani on äärimmäisen laaja ja tykkään kyllä mm. raskaastakin musiikista, mutta sellainen musiikki joka menee jonkin syyn takia pilalle ei minun soittolistoillani pyöri. Tästä esim. raskas musiikki jossa öristään niin, ettei sanoista saa mitään selvää sekä vanha Nightwish. En voi sietää Tarja Turusen ääntä, huh! 






*************

day 01 - your favorite song
* Jukka Poika - Silkkii
* Jimi Constantine - Dirty Cinderella
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti